Eeckhaut bracht uit verschillende periodes beelden samen waarbij er van een onderliggende, verbindende factor sprake is… of kan zijn.

De toeschouwer gaat doorgaans op zoek naar de elementen in een beeld die wat context bieden of verraden. Men kan proberen het beeld gewoon het beeld te laten zijn, maar men zoekt nagenoeg altijd een houvast om wat men ziet te verbinden aan het potentiële waarom van het beeld.

De fotograaf en eventueel de geportretteerde daarentegen kunnen zich niet losmaken van de bijkomende of achterliggende elementen die zij kennen. Zij waren daar, handelden en communiceerden om het beeld te creëren. Bovendien kennen ze een deel van de ontbrekende context die ook niet bedoeld is om mee te delen. Het waren gewoon de omstandigheden, tijd en plaats, maar voor hen zijn ze onlosmakelijk verbonden met de visuele impressie op hun netvlies.

Is het waarom van de fotograaf het belangrijkst of dat van de toeschouwer? Is het nodig het eerste te kennen of volstaat het tweede? Of is een conversatie of mogelijks onvermijdelijke botsing tussen beide gewenst?

www.andyeeckhaut.com 

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen (09.04 en 10.04.2023).

Wanneer

  • wo 29 maart 2023
    00 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina