Dit is een archief item!

Update 2/2: Deze lezing werd geannuleerd. Tickethouders worden gecontacteerd.

Jaren geleden maakte Maarten Inghels kennis met Piet Van Haut, een mediaverslaafde meesteroplichter die zich sinds de jaren tachtig onder andere voordoet als diplomaat, directeur van Johnson & Johnson, onderzoeksrechter, administrateur-generaal van de Belgische Spoorwegen en miljardair en zodoende miljoenen ontvreemdt van banken en particulieren over heel Europa. Na hun eerste ontmoeting laat de meesteroplichter Maarten Inghels niet meer los. Naarmate hun relatie groeit krijgt de romanschrijver een unieke inkijk in diens eindeloze fantasiewereld en interne keuken. Aangetrokken tot dit grootse personage beseft Inghels gaandeweg dat ook hij niet immuun is voor de verlokkingen van de misdadiger. Door zijn eigen hebzucht naar een spannend verhaal wordt de schrijver meegesleurd in het web van fictie en grootheidswaan dat de meesteroplichter steeds strakker weeft. Is deze stotterende man een zwakbegaafde of een geslepen psychopaat? Is hij een gek of een genie? Een monster of een mirakel? En hoe weet hij steeds te ontkomen?

www.inghels.com

Maarten Inghels (°1988) is een kunstenaar, dichter en schrijver die zich niet tot papier beperkt. Met zijn dichtbundel Contact verbond Inghels poëzie, beeldend werk en acties die ontstonden tijdens zijn Stadsdichterschap van Antwerpen. Zijn roman Het mirakel van België over zijn ervaringen met de grootste meesteroplichter ter wereld verscheen in november 2021.

Wanneer

  • ma 06 februari 2023
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
BIB Bornem
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten
foto: literatuur vlaanderen

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina