Dit is een archief item!

In The Upside Down Man zet Mohamed Toukabri een ontwapenende, autobiografische tekst in contrast met een verfijnde danstaal die navigeert tussen verschillende dans-bronnen: breakdance uit Tunis, een praktijk van diepgaand bewegingsonderzoek dat hij ontwikkelde aan P.A.R.T.S. en de lyriek die hij putte uit zijn samenwerking met Sidi Larbi Cherkaoui— dat allemaal doordrenkt met glasheldere balletlijnen.

Mohameds focus in The Upside Down Man reikt echter verder dan de zones tussen culturen en dansdisciplines. Mohamed beweegt zich heen en weer tussen het verleden en het heden, tussen twee landen, twee culturen en twee tradities. Hij gebruikt zijn persoonlijk verhaal als hulpmiddel om te spreken over identiteitsgevoel en perceptie in onze samenleving.

Toukabri onderzoekt het concept van ’tussenruimte’ en confronteert het publiek met deze mysterieuze en filosofische zone, ergens tussen een verwesterde moslimachtergrond in Tunis en het wereldburgerschap dat Europese hedendaagse dans hem biedt. ‘Een plek van magie', zoals hij het graag noemt.

De Tunesische performer en danser Mohamed Toukabri werkt al geruime tijd samen met kunstenaars als Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas), Sidi Larbi Cherkaoui (Eastman), Grace Ellen Barkey en Jan Lauwers (Needcompany). Met The Upside Down Man (The Son of the Road) maakt hij zijn eerste solocreatie.

“Sterk is dat deze voorstelling geen grote claims wil maken over identiteit of migratie. Toukabri laat zijn kleine, unieke levensverhaal voor zich spreken. Daarin resoneren al die thema's mee, maar ze recupereren de verteller nooit.” (De Standaard)

 

W!N: Stuur voor 9/3 ‘TOUKABRI’ naar win@terdilft.be en win een duoticket voor deze voorstelling!

Wanneer

  • za 18 maart 2023
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 15,00 (Vriendenpas: € 12 | -19 tarief: € 7,5 | Kansentarief: € 3 | Kansentarief -19: € 1,5 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten
foto: W!N algemeen B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina