In 2020 resideerde Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui een week lang in Ter Dilft om zo de laatste hand te leggen aan 3S, een dansvoorstelling  gemaakt voor het internationale dansfestival Torinodanza. Dit jaar tonen ze het eindresultaat in Bornem.

In 3S richt Sidi Larbi Cherkaoui zijn blik op het afgezonderde individu: eenzaam en toch onvermijdelijk verbonden met de wereld. Wellicht hebben we nog nooit zoveel tijd met onszelf doorgebracht en zijn we al lang niet meer zo gebonden geweest aan onze directe omgeving.

3S zijn drie solo’s door drie Eastman-dansers. Alle drie trekken ze onzichtbare lijnen tussen de landen waar ze vandaan komen - Australië, Japan en Colombia - en vormen zo een gigantische driehoek over de hele planeet, waarvan de medianen ons allemaal raken.

Dat geldt ook voor de thema’s die ze in hun solo’s behandelen: de doelgerichte wandaden van multinationals in oeroude bossen; de individuele en collectieve trauma's van een nucleaire ramp; de Colombiaanse guerrillaoorlog, weerspiegeld in het geweld van de burgeroorlog in Syrië.

Drie zangeressen voegen zich bij de dansers om een stem te geven aan de diepte van menselijke eenzaamheid en verdriet, maar ook om het te doorbreken. De beelden van filmmaakster Sabine Groenewegen fungeren als portalen die elementen uit de buitenwereld naar het podium overbrengen.

Wereldklasse in Bornem

Wanneer

  • vr 10 februari 2023
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 37,00 (Vriendenpas: € 34 | -19 tarief: € 18,5 | Kansentarief: € 7,4 | Kansentarief -19: € 3,7 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets
1

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina