Dit is een archief item!

Op dag 4 plaatst God licht in het hemelgewelf. Op het einde van de 19de eeuw ontwerpen uitvinders de gloeilamp. Niet veel later verklaart een filosoof de God van het natuurlijke licht dood. In 2021 ondernemen drie mannen een seculiere reconstructie van dag 4 en gaan met moderne technologieën op zoek naar het goddelijke licht. 

Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren, beeldend kunstenaar Brecht Heytens en performancekunstenaar Janes Zeghers eren het licht. Met een zelfontworpen bouwpakket van staal, artificieel licht en wat niet nog allemaal bouwen ze in uw bijzijn aldoor op-, om- en af, laten de ruimte transformeren en bieden het licht daarmee steeds wisselende invalshoeken om zich te manifesteren. In hun handelen ontstaat een choreografie tussen mens en mechaniek; een spel met lijnen, vlakken, kleur en perspectief; een sacrale ruimte waar licht als universele taal centraal staat. 

Het project situeert zich op het raakvlak tussen theater en beeldende kunst. Binnen een afgebakende tijdsduur wordt een installatie op- en omgebouwd. Het publiek kan er zich vrij tussen bewegen.

Met: Brecht Heytens, Jan Palinckx, Patrick Vervueren en Janes Zeghers

I.k.v. LICHT!

Wanneer

  • do 02 februari 2023
    van 20 uur tot 20.55 uur

Waar

naam
Black Box
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 15,00 (Vriendenpas: € 12 | -19 tarief: € 7,5 | Kansentarief: € 3 | Kansentarief -19: € 1,5 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina