Dit is een archief item!

Jon Doe One is het soloproject van Hannes d’Hoine, een Antwerpse muzikant en sound designer, die je voornamelijk kent als contrabassist van DAAU. 

Op zijn pas verschenen derde soloplaat Sol Invictus (‘De onoverwonnen zon’) heeft Jon Doe One het instrumentarium bewust beperkt gehouden. Naast een synth en elektronisch vervormde bas, kiest hij voor vier uitgesponnen soundscapes, gevangen in een bezwerende lichtinstallatie van Stijn Grupping. 

Hannes d’Hoine voelt zich instinctief aangetrokken tot het repetitieve en tranceachtige dat je als luisteraar je tijdsbesef doet verliezen. Sol Invictus, een ode aan het licht, is bedoeld als een baken van hoop, na die donkere coronaperiode. Net als laaghangende mistbanken hebben de tracks op Sol Invictus iets contourloos en ongrijpbaars. Het zijn veeleer sfeerstukken dan uitgesproken composities. Het is muziek die, als het ware, in het ijle hangt. Sol Invictus prikkelt de verbeelding, zonder dat je er een etiket op kunt kleven.  

Live-uitvoeringen van Sol Invictus zullen plaats vinden als onderdeel van een installatie van cinematograaf Stijn Grupping, waarbij licht in verschillende vormen wordt gereflecteerd en gestuurd door de trillingen in de muziek. Op het podium brengt d’Hoine telkens een herinterpretatie van de opgenomen versies, zodat de stukken iedere avond anders zal klinken. Het mag duidelijk zijn: voor routine of voorspelbaarheid is in de wereld van Jon Doe One geen plaats. 

“Een verdomd schone plaat. (…) Gloedvolle hoop in donkere tijden (****) ” – dansende beren

“Jon Doe One speelt met licht en duisternis en maakt die begrippen bijna tastbaar. Prachtig en tijdloos.” – Opduvel

Wanneer

  • vr 27 januari 2023
    van 20 uur tot 20.45 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 15,00 (Vriendenpas: € 12 | -19 tarief: € 7,5 | Kansentarief: € 3 | Kansentarief -19: € 1,5 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina