Dit is een archief item!

Er was een tijd toen het leven nog duidelijk was. Er was de BRT en je had Radio 1 en 2, dat was het zowat. Je kon er nog aan uit. De bevolking keek naar dezelfde programma’s en luisterde naar dezelfde liedjes.  

In die gezegende tijd was Guido Belcanto een anonieme straatzanger. Hij schreef liedjes aan de lopende band en ging ze zingen in de kroegen in heel Vlaanderen. Hij was bezield door het heilige vuur, de Heilige Geest was met hem en leidde hem onweerstaanbaar naar het pad van de bekendheid en roem. 

35 jaar later staan er 15 platen op zijn actief, een catalogus van zo’n 300 liederen en is hij één van de boegbeelden van het Vlaamse lied.  

Het jaar 2019 was wellicht het meest succesvolle in zijn carrière, maar in 2020 werd alles anders. Het land ging in lockdown, de deuren naar het podium gingen op slot, zangers moesten thuis blijven. Guido trok zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef daar een half jaar in gedwongen ballingschap. Hij schreef 20 nieuwe songs op 2 maanden tijd en voelde zich herboren. “Het was alle dagen feest in de kronkels van mijn geest.”  

Het concert duurt 110 minuten, met een pauze halverwege.

“Op die doorleefde stem komt maar geen sleet” - ****, Het Nieuwsblad

www.guidobelcanto.be

Wanneer

  • do 15 december 2022
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 22,00 (Vriendenpas: € 19 | -19 tarief: € 11 | Kansentarief: € 4,4 | Kansentarief -19: € 2,2 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0 | Decemberduo: € 9,5)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina