Udate 4/11: Helaas moeten we deze voorstelling annuleren. De Belgische tournee van Bombino werd onverwacht ingekort doordat hij door de president van Niger last minute opgeroepen werd om te spelen op een festival in zijn thuisland. Hoewel dat voor ons de relevantie van zijn muziek nogmaals benadrukt, vinden we het uiteraard jammer dat we er in Bornem voorlopig nog niet van zullen kunnen proeven. We bekijken samen met zijn boekingskantoor of we de voorstelling kunnen verplaatsen naar volgend seizoen.

Bombino combineert op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentiek Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae. Het resultaat is een combi van rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk. Dat laatste wordt beklemtoond tijdens dit (semi)akoestische concert. 

Thuis, dat is waar het hart is. Voor Bombino en de meeste andere Touaregs is dat in de Sahara in Niger. Een plek die door de rest van de wereld gezien wordt als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terroristen. Omara ‘Bombino’ Moctar wil ons graag op andere gedachten brengen. Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen, te respecteren en bovenal nooit te vergeten zijn de belangrijkste thema’s op ‘Deran’, zijn 6e Grammy-genomineerde album. Daarop combineert hij op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentiek Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae.

Het resultaat is een combi van rauwe woestijnblues zoals we dat ook kennen van zijn vakbroeders Tinariwen en Tamikrest en het virtuoze gitaarwerk, vergelijkbaar met grootheden als Jimi Hendrix en David Knopfler. Volgens The New York Times is hij zelfs 'one of the world’s greatest living blues guitarists'.

Een concert van wereldformaat.  

www.bombinomusic.com

“the sultan of shred” – New York Times 

Wanneer

  • wo 30 november 2022
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Clubzaaltje Hingene
adres
Leopoldstraat 8 2880 Bornem

Prijs

€ 20,00 (Vriendenpas: € 17 | -19 tarief: € 10 | Kansentarief: € 4 | Kansentarief -19: € 2 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina