Ieder jaar in augustus gaat bij de uit Antwerpen gevluchte herbergier Beer het licht uit. Dan sluit hij zich op in z’n zolderkamer in Amsterdam om ‘af te dalen’ in de gebeurtenissen van z’n leven. Het is een geschiedenis van verlies en verdriet, van schuld en schaamte, maar ook van vragen die misschien tot inzichten leiden. Beer is verscheurd, door een verinnerlijkte pijn waar hij niet omheen kan. Wat is het wat hij zo moeilijk over z’n lippen krijgt? En waar ligt de bevrijding?

Jeroen Olyslaegers maakt een nieuwe monoloog Wildeman voor rasverteller Bob de Moor, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw. Van het historische perspectief van de roman verschuiven we naar een ‘belijdenis’ waarin vragen gesteld worden over het waarom en de omvang van verdriet, over de daad- en veerkracht die een mens daar moet tegenover stellen.

Jeroen Olyslaegers (1967) is schrijver van romans, columns en theaterteksten. Zijn roman Wij werd genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs. Met Wil won hij de Fintro Literatuurprijs. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre.

wildevrouw.be

“Een meesterwerk” –het Parool (over het boek Wildevrouw)

Wanneer

  • do 17 november 2022
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 17,00 (Vriendenpas: € 14 | -19 tarief: € 8,5 | Kansentarief: € 3,4 | Kansentarief -19: € 1,7 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina