Dit is een archief item!

In een tijd waarin mensen zich het liefst tegen alles verzekeren, is promise me een lofzang op de ongetemden. Kabinet k buigt zich over roekeloosheid: de drang om dingen te ontdekken, het flirten met gevaar en het overwinnen van koudwatervrees. Hoe gehavend je ook uit de strijd komt, het loont de moeite iets te doen wat je nooit eerder deed of durfde. Dat vraagt moed en onbesuisdheid. Zoals Pipi Langkous zei: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.’ Roekeloosheid als teken van vitaliteit.

Maar er schuilt ook kwaadheid, balorigheid en verzet in promise me. Als een uitbarsting van drift na een lange periode van machteloos ondergaan. Als opstandigheid tegen wat je belet te leven. Als een steen gooien naar de dood. Als je tong uitsteken naar het monster.

Promise me is een driftige voorstelling over het loslaten van controle, over risico’s nemen en over littekens die verhalen achterlaten op je huid.

Kabinet k focust op dansvoorstellingen met zowel professionele dansers als kinderen. Hun nieuwe voorstelling is een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen… Met livemuziek van Thomas Devos, die de dansers uitdaagt om hun angst te overwinnen en zich met pure levenslust in de arena te storten.

Vanaf 1 juli bundelen de twee Gentse dansgezelschappen kabinet k en les ballets C de la B hun krachten onder de nieuwe naam laGeste.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Choreografe Joke Laureyns geeft een gratis inleiding om 19.30 uur (Zaal 1): we starten stipt!

Bekijk zeker ook het programmaboekje bij de downloads!

www.lageste.be

Extra: Dansworkshop kind/ouder

Stuiteren, terugkaatsen, kantelen, botsen. Loslaten. Durven.
Laat je inspireren door promise me, de nieuwe dansvoorstelling van kabinet k & hetpaleis. Gooi je vol overgave op de dansvloer. Want hedendaags dansen, dat is nieuwsgierig zijn, de tegenspanning opzoeken en risico’s aangaan zelfs als dat tot littekens leidt. Heb jij het lef om mee te doen?
Inschrijven doe je hier.

Wanneer

  • za 08 oktober 2022
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 18,00 (Vriendenpas: € 16 | -19 tarief: € 9 | Kansentarief: € 3,6 | Kansentarief -19: € 1,8 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina