Dit is een archief item!

Tussen 1 en 10 oktober wordt het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in heel Vlaanderen in de kijker gezet onder het motto Samen Veerkrachtig. Met een installatie en een autobiografisch concert duik je mee in de buik van de burn-out van luitspeelster Sofie Vanden Eynde.

Meer dan 5 jaar na haar burn-out blikt Sofie terug en zoekt ze antwoorden in de muziek, meer bepaald in het solo-repertoire voor luit, haar geliefd instrument. Het levert een breed repertoire van zeer verschillende componisten op, met de klank van hoop, tederheid, opstand en aanvaarding. Ze brengt muziek van de Franse barokcomponist Robert de Visée , maar ook melancholische muziek van John Dowland , Italiaanse renaissance van Francesco da Milano, muziek van Luis de Narvaez, Josquin Desprez en François Couperin.

Op hetzelfde moment vind je in Ter Dilft een cocon die kunstenares Emilie Lauwers bouwde rond Sofies ervaringen, aangevuld met soundscapes van componist Vladimir Gorlinsky en teksten van Annemarie Peeters. Neem plaats in deze intieme ruimte om te ervaren en te reflecteren. Of simpelweg: stil te zitten en niets te doen. Wie wil, mag zijn of haar verhaal achterlaten.

I.k.v. Samen Veerkrachtig

www.sofievandeneynde.com

Wanneer

  • do 06 oktober 2022
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 17,00 (Vriendenpas: € 15 | -19 tarief: € 8,5 | Kansentarief: € 3,4 | Kansentarief -19: € 1,7 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina