Dit is een archief item!

In deze semi-autobiografische film keert regisseur Kenneth Branagh terug naar het Belfast uit zijn jeugd. Hij brengt daarmee een aangrijpend verhaal over liefde en verlies, te midden van het sociale tumult van de late jaren zestig. Gefilmd in prachtig zwart-wit, krijgen we een coming-of-age-drama dat zich afspeelt in Noord-Ierland. De film volgt Buddy, een fictieve versie van de jonge Kenneth Branagh, terwijl hij door een landschap van arbeidersstrijd, ingrijpende culturele veranderingen en sektarisch geweld navigeert. Buddy droomt van een glamoureuze toekomst die hem ver van The Troubles zal brengen, maar ondertussen vindt hij troost bij zijn charismatische ouders, en zijn kwieke, verhalende grootouders. Tussen de dagelijkse, gezien de tijd soms bijna verbazingwekkend banale, bezigheden door raken Buddy's ouders betrokken bij geweld tegen katholieken in Belfast en rijst de vraag of het niet verstandiger is om de stad te verlaten.

UK, 2021, 98’ 
Regie: Kenneth Branagh 
Met o.a. Judi Dench, Jamie Dornan...

Vriend van Ter Dilft? Bestel dan vanaf 15 mei je gratis filmticket voor deze film of voor 'King Richard' op 14/06. Begin mei ontvang je daarvoor een vouchercode in je mailbox.

Wanneer

  • di 07 juni 2022
    van 20 uur tot 21.38 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | Gratis voorstelling vriendenpas: € 0 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina