Dit is een archief item!

Stijn Streuvels, schrijver van klassiekers als De vlaschaardLeven en dood in de ast of De teleurgang van de Waterhoek is een veelgelezen en internationaal gerespecteerd schrijver. Zijn werken zijn vertaald in 19 talen.

Uit het archief van de Nobelprijs voor de Literatuur blijkt dat Streuvels 15 keer genomineerd was voor de prijs. 150 jaar na zijn dood blijkt zijn literaire bijdrage écht tijdloos. Hedendaagse Vlaamse auteurs wijzen erop hoe belangrijk het is om Streuvels te (her)lezen. Het Antwerpse Letterenhuis bracht vorig jaar een tentoonstelling puur met werk van de ‘fotograaf’ Streuvels. Want ook dat was hij. 

In een boeiende uiteenzetting met tal van foto’s illustreert dr. Karel Platteau, ondervoorzitter van het Streuvelsgenootschap, de handel en wandel van Stijn Streuvels. Platteau doctoreerde in Tilburg op een werk van de heeroom van Stijn, Guido Gezelle. Hij is eveneens voorzitter van het Gezellegenootschap. Zijn podcast op Klara over Streuvels bracht hem de bijnaam ‘meester-verteller’ op en hij publiceerde al vaak over onverwachte, moderne aspecten in dat schrijverschap van Stijn. 

Tijdens deze lezing ontdek je hoe Streuvels, bakker van opleiding, gestaag opklom in de wereldliteratuur. Toen hij als 91-jarige de Prijs der Nederlandse Letteren in Den Haag in ontvangst mocht nemen, zei hij: 'Ik heb altijd degelijke marchandise willen brengen…'

Op 15 mei krijg je zeker en vast goeie marchandise aangeboden.

Wanneer

  • zo 15 mei 2022
    van 11 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Gratis voorstelling vriendenpas: € 0 | Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina