Dit is een archief item!

Na eerder vluchtelingen en de Roma in Calabrië belicht te hebben, sluit Jonas Carpignano zijn trilogie over de Zuid-Italiaanse regio af met een portret van een meisje dat haar vaders dubbelleven ontdekt.

In A Chiara volgt Carpignano de 15-jarige Chiara (opnieuw vertolkt door een niet-acteur, Swamy Rotolo) die een typisch tienerleventje leidt in Gioia Tauro: ze is verslingerd aan haar smartphone, ze trekt op met vriendinnen en plaagt haar oudere zus. Als die achttien wordt, organiseren Chiara’s ouders een mooi en uitvoerig in beeld gebracht verjaardagsfeest waar heel de buurt naartoe komt. Er wordt gedanst, gespeecht, gehuild, gedronken en zelfs ook stiekem gerookt. Maar als iemand dat dreigt te verklikken bij Chiara’s vader, blijft de puber ijskoud. Niets kan haar raken. En dan ontploft haar vaders auto.

Door in te zoomen op een tienermeisje dat het dubbelleven van haar perfecte papa ontdekt, geeft Carpignano een fikse zwier aan zowel het coming-of-age- als het maffiagenre. Met dit prikkelende portret waarin Carpignano de frictie tussen familie en Familia onderzoekt, eindigt de cineast zijn eigenzinnige Calabrië-trilogie dan ook op een indrukwekkende noot.

Italië, 2021, 121’

Regie: Jonas Carpignano

Met o.a. Swamy Rotolo, Claudio Rotolo, Carmela Fumo…

Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in cc Binder in Puurs en cc Ter Dilft in Bornem.

Tickets voor A Chiara in cc Binder kan je hier kopen.

Film Fest Friends krijgen het kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

Wanneer

  • di 15 maart 2022
    van 20 uur tot 22.01 uur

Waar

naam
cc Binder
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina