Dit is een archief item!

Elf jaar nadat hij de Gouden Palm won voor Uncle Boonmee Can Recall His Past Lives was Apichatpong Weerasethakul dit jaar eindelijk nog eens aanwezig in de competitie in Cannes. Het leverde hem de Juryprijs op voor Memoria. Het is de eerste Engelstalige film van de Thaise filmmaker die een kwarteeuw geleden een filmopleiding kreeg aan het Art Institute of Chicago. En meteen ook zijn eerste Spaanstalige film, want Memoria speelt in Colombia. Tilda Swinton geeft gestalte aan Jessica, een plantkundige gespecialiseerd in orchideeën. In Bogota bezoekt ze haar zieke zuster. Maar Jessica heeft óók een medisch probleem: zij wordt geplaagd door een geluid dat ze omschrijft als ‘een betonnen sloopkogel die onder water tegen een metalen muur botst’.

Of is het géén medisch probleem? Jessica slaagt er in elk geval niet in de oorzaak van haar tinnitus te vinden. Ze denkt aan een overleden hond die ze niet voldoende aandacht gegeven heeft en de toverformules van een Amazonevolk rond wiens gebruiken haar zus een theaterstuk maakt. Dat klinkt niet erg rationeel, maar wel heel erg à la Weerasethakul. Zijn werk (zowel films als kunstinstallaties) handelt keer op keer over dromen, geesten, de ongrijpbaarheid van het verstrijken van de tijd en het geheugen (in het Spaans: memoria).

COLOMBIA, MEXICO, D, FR, VK, 2021, 136’
Regie: Apichatpong Weerasethakul
Met o.a. Tilda Swinton, Jeanne Balibar, Daniel Giménez Cacho, Juan Pablo Urrego…

Wanneer

  • di 22 maart 2022
    van 20 uur tot 22.16 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina