Dit is een archief item!

Deze winnaar van de Gouden Beer in Berlijn bestaat uit vier verhalen die allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en allemaal dezelfde rode draad hebben: de executies in het dictoriale Iran en de mensen die ze vaak tegen hun wil moeten uitvoeren.  

Hedendaags Iran. Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend heen trekt. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. In een despotisch regime waar de doodstraf nog steeds bestaat, strijden mannen en vrouwen voor hun vrijheid. 

IR, 2020, 150’ 
Regie: Mohammad Rasoulof 
Met o.a. Baran Rasoulof, Ehsan Mirhosseini, Kaveh Ahangar 

There is no evil is een belangrijk én beklijvend meesterwerk. - ***** De Morgen (Ewoud Ceulemans)

Film op z’n moedigst. - **** De Standaard (Jeroen Struys)

De acteurs zijn prima, de timbres gevarieerd en de ingehouden woede suddert onder elk naturalistisch, maar precies geschoten shot. Een wrang er urgent vierluik dat zich niet snel laat dichtklappen en twee jaar geleden in Berlijn werd bekroond met de Gouden Beer. - **** Focus Knack (Dave Mestdach) 

Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket en een mondmasker. Ontdek hier hoe we te werk gaan. 

Wanneer

  • di 08 februari 2022
    van 20 uur tot 22.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina