Dit is een archief item!

Een paar jaar geleden zat Werner Roelandt op de Preikestolen in Noorwegen en keek hij recht naar beneden naar wat er meer dan 600 meter onder hem te zien was. Het verticale beeld was fantastisch en totaal verschillend van het normale horizontale. Het idee voor The World From Above was geboren. Hij wilde het horizontale perspectief veranderen en naar de wereld kijken ‘van bovenaf’.

Alle foto’s in dit kunstfotografieproject zijn recht naar beneden genomen zonder gebruik te maken van een drone. Door tientallen afbeeldingen te combineren, heeft Werner een nieuwe fotografische realiteit gecreëerd waarin tijd en ruimte samenkomen. Door het combineren van tientallen afbeeldingen, kan deze nieuwe foto een plaats zijn waar de minuten of uren die op die ene plaats zijn verstreken, tot één moment zijn teruggebracht. Maar het kan ook een nieuwe dimensie zijn, uitgaande van één afbeelding door deze afbeelding voortdurend te herhalen met andere objecten of mensen op diezelfde plaats.

In eerste instantie lijken de foto's erg realistisch, maar als je opnieuw kijkt, krijg je een surrealistisch gevoel.

The World From Above behaalde de tweede plaats bij de Budapest International Foto Awards en kreeg een bronzen medaille op de Tokyo International Foto Awards.
Het kunstfotografieproject kreeg ook een eervolle vermelding bij de International Photography Awards (Los Angeles), de ND Awards (New York), een nominatie voor de Fine Art Photography Awards (Londen) en de International Photography Grant (Londen).
De foto Wet Street behaalde de eerste plaats op een fotowedstrijd in Amsterdam en de foto Rush Hour Down behaalde een gouden medaille op het Trierenberg Fotocircuit in Wenen.

‘You don't take a photograph, you make it.’ (Ansel Adams)

www.theworldfromabove.be

www.wernerroelandt.be

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen én op 09.09!

Wanneer

  • wo 07 september 2022
    t.e.m.
    ma 03 oktober 2022

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
sint-amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina