Dit is een archief item!

Twee jaar geleden begon ze in een sloppenwijk in Albanië te fotograferen. In de straat raakte ze aan de praat met spelende kinderen en werd ze uitgenodigd voor een kennismaking. Ze wilden laten zien wie ze zijn, waar en hoe ze leven, wat ze belangrijk vinden. Door haar lens leert ze een wereld kennen waar ze amper iets van wist: armoede, toenemende isolatie, sociale uitsluiting en de gevolgen ervan. Ze probeert langere tijd bij deze mensen door te brengen.

Ze kwam in contact met Yuri, een man die twintig jaar eerder alleen kwam te staan na een echtscheiding. Yuri vertelt: ‘Mijn kinderen willen geen contact, met een uitkering van 100 euro in de maand moet ik overleven. Ze noemen me de ‘dorpsgek’. Ik ben niet meteen een ander mens wanneer ik een pak draag, maar het doet iets met me. Ik droom en hoop dat de mensen anders naar me kijken.’

Ze probeert een verhaal te vertellen, zich te concentreren op het positieve, op de schoonheid die je zelfs in de grootste ellende kan vinden. De emotie die ze op het moment van het fotograferen voelt, wil ze op de toeschouwer overbrengen. Haar missie is het vergroten van de empathie in de wereld. 

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen en op 09.09.

Wanneer

  • wo 01 juni 2022
    t.e.m.
    ma 05 september 2022

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina