Dit is een archief item!

Na de neuzekesoorlog is er nu de heilige oorlog met… waterpistolen. Deze krantenkop over Scherpenheuvel trok de aandacht van fotografe Anne Scheers. Ze vond het bizar en grappig. Ze herinnerde zich de bezoekjes van in haar kindertijd. Nu kwam Scherpenheuvel ineens op deze manier in het nieuws? Is er tegenwoordig nog zoveel ‘leven’ in een Belgisch bedevaartsoord? Wie bezoekt dat nog? Waar zit het kwaad bloed? Ze besloot het te onderzoeken en in beeld te brengen.

Toen ze het na al die jaren terug bezocht, kreeg ze echter een rustig, vredig, bijna verlaten stadje te zien. Enig tumult leek ver weg. En toch wou ze dat in beeld brengen. Dus besloot ze het verhaal op een andere manier op te bouwen, namelijk aan de hand van trefwoorden en fragmenten uit het krantenartikel. 

Het is een verhaal geworden dat deels de huidige toestand toont en deels een eigen invulling kreeg. Met fantasie, herinneringen, prullaria uit haar kindertijd, ontdekkingen op buitenlandse reizen…Omdat de creatie van dit verhaal gedeeltelijk in de lockdown viel, werd het ook een creatieve zoektocht naar alternatief beeldmateriaal.
Anne wilde in ieder geval ook de komische noot bewaren. Een ‘mockumentary’ als het ware, die totaal niet onrespectvol of kritisch wil zijn, maar een alternatieve versie van de gebeurtenis wil vertellen met een kwinkslag.
Het originele krantenartikel wordt ook getoond, maar de fotoreeks is eerder een wereld op zich geworden, quasi los van het artikel.  Het is in ieder geval voor de kijker leuker en mysterieuzer om het artikel pas nadien te lezen.

www.instagram.com/anne.scheers

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen en op 26, 27, 28 en 29.05.

Wanneer

  • wo 04 mei 2022
    t.e.m.
    ma 30 mei 2022

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina