Dit is een archief item!

Kurt Heylen werkt al meer dan twintig jaar als fotograaf. Naast zijn commerciële werk stort hij zich af en toe op eigen projecten.

Voor zijn meest recente reeks volgt Kurt een unieke identieke tweeling. In 2018 kreeg hij de vraag om foto’s te maken voor iemand die zelfportretten wilde schilderen. Omdat ze zelf te weinig ruimte had in haar woning, stelde ze voor de foto’s te maken bij haar buren. Het werd zijn eerste ontmoeting met ‘de tweeling’.

‘Van de eerste minuut was ik gefascineerd door deze bijzondere mensen. Toen ik de foto’s voor de buurvrouw maakte, vroeg ik ook de tweeling voor de lens. Totaal onvoorbereid waren ze verrassend enthousiast, wat ik niet had verwacht van mensen die zich liever afschermen van de buitenwereld. Tenslotte was ik een buitenstaander in hun opmerkelijke huis.
Al snel volgde een nieuwe afspraak. Intussen zijn we enkele jaren verder en is er een boeiende reeks foto’s klaar. Dat de tweeling uniek is, blijkt na elke fotosessie. De tijd is blijven stilstaan op het moment dat beide ouders overleden en ze alleen overbleven. Ze zijn heel sterk gehecht aan het verleden en dat voel je in de beelden. Hetzelfde geldt voor hun verbondenheid. Het is echt 1+1=1.
De tweeling heeft smetvrees, dat is duidelijk. Ze leven al heel hun leven zoals wij ons zijn gaan gedragen sinds de komst van COVID-19.
Een nieuwe fotoshoot plannen zit er voorlopig niet in. Ze laten niemand binnen uit angst het virus in huis te brengen. Regelmatig heb ik telefonisch contact met hen, om even bij te praten en te checken of ze oké zijn.’

INFO – Kurt Heylen (wordpress.com)

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Wanneer

  • wo 09 maart 2022
    t.e.m.
    ma 28 maart 2022

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina