Dit is een archief item!

De foto’s zijn gemaakt in China tijdens individuele reizen.
De titel verwijst naar de afstand in ruimte: de fotograaf komt van buiten (ex), richt zijn camera naïef en verwonderd op een realiteit die niet de zijne is, die niet zoals voor de locals haast alledaags is. De uiteindelijke beelden worden dan getoond en gezien buiten China of de fotograaf als doorgeefluik.
Een tweede verwijzing slaat op afstand in de tijd, want deze foto’s zijn gemaakt in oases die nog sporen bevatten van vroegere tijden toen alles er nog bij stond zoals wij buitenstaanders oud China vaag kennen: een beetje verlept, afgebladderd, rommelig, ‘shabby’ terwijl nu de moderne, grijze wolkenkrabbers en autowegen lijken op die andere overal ter wereld.
Kortom, ‘ex’ staat voor ‘ex-otisch’ zowel in ruimte als tijd. Hunkerend naar het ‘exotische’ gaan veel mensen op reis. Bij gebrek aan tijdmachines grendelen ze zich vast in een vliegtuig. Deze beelden passen in dat verlangen: beelden in plaats van herinneringen. De beelden overstijgen de nuttige en nuchtere documentatie. Emotie en schoonheid zijn toegestaan.

www.instagram.com/paul.nieuwenhuysen

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Wanneer

  • wo 12 januari 2022
    t.e.m.
    ma 07 februari 2022

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina