Dit is een archief item!
Met de striemende satire France haalt de Franse relschopper Bruno Dumont scherp uit naar de media, en bij uitbreiding de Franse maatschappij. Ex-Bond girl Léa Seydoux spreidt haar komisch talent tentoon, als een tv-persoonlijkheid die rijk, beroemd maar ongelukkig is.

Jarenlang stond de Franse beeldenstormer Bruno Dumont garant voor strenge, uitgepuurde cinema over maatschappelijke of religieuze kwesties. Heel soms nam hij een bocht richting slapstick, zoals met de serie P’tit Quinquin. Voor de bijtende tragikomedie France zocht Dumont de komische kant van Léa Seydoux op als het titelpersonage France, een topjournalist zoals alleen de Franse tv die kent. Ze is een diva, die overal waar ze komt - van cafés tot oorlogsgebieden - een selfie laat nemen. Wanneer ze een arme man aanrijdt, spat haar bubbel uiteen. Ze zegt haar baan op en trekt zich terug in een spa, die echter niet de gedroomde rust biedt.

Op genadeloze wijze brengt Dumont een gedesillusioneerde vrouw op het scherm, die wordt meegezogen in een mediamachine die de werkelijkheid fictionaliseert. Hij neemt niet alleen de sociale en andere media op de korrel, maar ook de Franse maatschappij.
 
Tickets voor France in cc Binder kan je hier kopen.

Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de nieuwste films van markante filmmakers.
Je krijgt niet zomaar de film te zien. Op alle locaties leidt filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker de film in. Live of via een video-introductie.
Je kan de voorstellingen bijwonen in bioscopen en culturele centra in Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je afwisselend terecht in cc Binder in Puurs-Sint-Amands en CC Ter Dilft in Bornem.
De volgende editie van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vindt plaats op 21 december 2021 in CC Ter Dilft.
Film Fest Friends krijgen het vrijetijdspastarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.


 

 

Wanneer

  • di 16 november 2021
    van 20 uur tot 22.13 uur

Waar

naam
cc Binder
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina