Dit is een archief item!

La Civil vertelt het verhaal van Cielo, een moeder op zoek naar haar vermiste dochter. Het verhaal speelt zich af in Noord-Mexico en werd geïnspireerd door waargebeurde feiten.

In de eerste scène maken we kennis met Cielo en haar charmante dochter Laura, die we amper leren kennen vooraleer ze verdwijnt. Een ontvoering, zo blijkt.
Ex-echtgenoot Gustavo probeert te helpen bij de zoektocht naar Laura, met beperkt succes. Zijn relatie met Cielo lijkt aanvankelijk herop te leven door de situatie, maar verslechtert uiteindelijk als de zaken uitzichtloos worden. Samen betalen de ouders verschillende keren losgeld aan het kartel, maar hun dochter wordt niet teruggegeven. Wanneer ook de autoriteiten geen ondersteuning blijken te bieden, begint Cielo haar eigen onderzoek, met gevaar voor haar eigen leven.

De film was onderdeel van het Un Certain Regard programma van de Officiële Selectie van Cannes. Op het Filmfestival won La Civil, het speelfilmdebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, de Audacity Award (Prijs voor Durf).

FR/CA, 2020, 140’
Regie:
Teodora Ana Mihai
Met o.a.
Arcelia Ramírez, Álvaro Guerrero, Jorge A. Jimenez

Bekijk hier het verslag van Het Journaal over La Civil.

Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket en een mondmasker. Ontdek hier hoe we te werk gaan. 

Wanneer

  • di 25 januari 2022
    van 20 uur tot 22.20 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina