Dit is een archief item!

Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket. Ontdek hier hoe we te werk gaan.

Henry is een omstreden stand-upcomedian met scherpe humor, Ann een internationaal bekende en uiterst charismatische operazangeres. Samen vormen ze een gelukkig en glamoureus stel. . Ze worden de trotse ouders van een mysterieus dochtertje Annette die een uitzonderlijke gave blijkt te hebben.

Als Ann komt te overlijden blijft haar man verweesd achter. Tegelijkertijd ontdekt hij het verrassende talent van Annette dat hun levens voorgoed zal veranderen.

De kleurrijke Leos Carax regisseert in zijn meest persoonlijke film Adam Driver en Marion Cotillard op weg naar een heerlijk bizarre musical geschreven en gecomponeerd door de rockband Sparks. Een onverholen geniaal spektakel over een falende vader-comedian.

Deze rockopera was de openingsfilm van het 74e festival van Cannes. De film werd grotendeels gefilmd in ons land, onder meer in de Brusselse Flagey, in Concertgebouw Brugge en in de onderwaterstudio's in Vilvoorde. Er duiken ook Belgische gezichten en stemmen op, van zangeres Angèle bijvoorbeeld of van acteur Wim Opbrouck.

FR / ME/ VS / ZW/ BE / JA / DU, 2021, 141’
Regie: Leos Carax
Met o.a. Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell

Al na twee scènes besef je dat het etiket “rockmusical” hopeloos te kort schiet voor de zonderlinge kijkervaring die ANETTE is. Het is ook een comedyshow, een opera, een melodrama, een trip, een droom. Het bevreemdt, het verrukt, het betovert. - *** HUMO Erik Stockman

Een musical zoals je er nog nooit één zag. Een verbluffende rijkdom aan ideeën. - **** DE STANDAARD Jeroen Struys 

Een geflipte musical die op een unieke manier verkent wat roem en ambitie bij een mens (en zijn gezin) aanrichten. ANNETTE is een prettig gestoorde, zelfs grappige trip. Verwar die humor niet met afstandelijke parodie of schouderophalende parodie : wanneer Carax zijn wrange slotakkoord inzet, voelt ANNETTE als een oprechte en berouwvolle bespiegeling van een artiest die zich afvraagt of hij en goede vader is geweest. - **** DE MORGEN Lieven Trio 

Lees hier het interview van VRT News met acteur Wim Opbrouck over de filmopnames.

Wanneer

  • di 14 december 2021
    van 20 uur tot 22.21 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina