Dit is een archief item!

Deze fotoreeks geeft je een uniek inzicht in een depressieve ziel. Valérie Naessens had het tijdens haar depressie moeilijk om gedachten en gevoelens aan de buitenwereld uit te leggen. Met Mind Scapes vat ze deze gevoelens in betekenisvolle beelden. De beelden vormen duo’s die elkaar versterken. Een onscherp zelfportret geeft een gevoel weer en krijgt betekenis door het te combineren met een foto van een landschap of alledaags voorwerp.

Zo is ook de titel van dit werk ontstaan: Mind Scapes staat voor een veelheid aan en een uitgestrektheid van gevoelens. Die gevoelens zijn doorheen de reeks unheimlich (beklemmend), wat ook typerend is voor het ander fotografisch werk van Valérie.

Hoewel impressies een individuele beleving zijn, laat ze je op deze manier haar depressieve ziel beter begrijpen. Wie zich verder in het werk, de beleving en de impressies rond depressie wil verdiepen, kan zich het Mind Scapes-fotoboek aanschaffen. Naast alle foto’s uit Mind Scapes vind je hierin ook geschreven indrukken, flarden proza en stukjes poëzie van de hand van ervaringsdeskundigen rond het thema depressie. Met deze verschillende invalshoeken wordt opnieuw de individuele benadering gestimuleerd. In de reeks werkt Valérie toe naar genezing waarbij ze positieve gevoelens laat overheersen.

www.valerienaessens.be

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Ter Dilft is gesloten van op 24.12 tot en met 02.01.2022.

Wanneer

  • wo 08 december 2021
    t.e.m.
    ma 10 januari 2022

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina