Dit is een archief item!

Update 1/12: Deze lezing werd in samenspraak met het Filip de Pillecyncomité voorlopig uitgesteld door de stijgende coronacijfers. We zoeken een nieuwe datum in 2022.

Gerard Walschap noemde Filip de Pillecyn 'De Prins der Nederlandse Letteren.' De Pillecyn werd 130 jaar geleden in Hamme geboren maar heeft altijd een innige band met Bornem gehad.

Zijn roman Blauwbaard is gesitueerd in het kasteel van Marnix de Sint-Aldegonde en zijn Boerenkrijgroman Jan Tervaert speelt zich grotendeels in Bornem af.  

In deze lezing zal kunstjournalist Patrick Auwelaert het hebben over de roman Jan Tervaert en de Boerenkrijg die het centrum van Bornem 223 jaar geleden bijna volledig in vlammen deed opgaan. Ook bij de literaire erfenis van Filip de Pillecyn blijft hij stilstaan. 

Patrick Auwelaert schrijft recensies, artikels en essays over literatuur, muziek, beeldende kunsten, film, design en geschiedenis. Hij is medewerker van Doorbraak.be en redacteur van de tijdschriften Passage, Tijdschrift voor Europese Literatuur en Cultuur en Jazz& mo’. Patrick is ook medewerker van het Filip de Pillecyncomité. 

Wanneer

  • zo 19 december 2021
    van 11 uur tot 13 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | POOL Betalend: € 5)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina