Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket. Ontdek hier hoe we te werk gaan.

Eind 1944. Japan is de oorlog aan het verliezen. Op bevel van de mysterieuze majoor Taniguchi wordt de jonge inlichtingenofficier Hiroo Onoda naar een eiland in de Filipijnen gestuurd. Hij krijgt als opdracht een guerrillaoorlog te voeren tot de terugkeer van de Japanse troepen. De bevelen die hij meekrijgt, staan haaks op de officiële lijn: pleeg geen zelfmoord, houd de missie voor ogen en geef vooral nooit op. 

Het handjevol soldaten met wie hij de jungle intrekt, ontdekt al snel de onbekende doctrine die hen aan deze man zal binden: de Geheime Oorlog. Voor het Keizerrijk is de oorlog bijna ten einde. Voor Onoda zal die 10.000 nachten later eindigen.

Deze duizelingwekkende odyssee over een Japanse soldaat die weigert te geloven dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen en tot 1974 op het afgelegen eiland Lubang blijft vechten, is gebaseerd op ware feiten en werd als opener van Un Certain Regard vol lof ontvangen in Cannes.

FR/DUI/JAP, 2021, 185’
Regie: Arthur Harari
Met o.a. Yûya Endô, Kanji Tsuda, Yûya Matsuura

Het kost geen enkele moeite om bijna drie uur in het bioscoopdonker door te brengen met de Japanse luitenant Hiroo Onoda (…) - NRC

Wanneer

  • di 09 november 2021
    van 20 uur tot 23.05 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten
foto: 211109 Onoda B.jpg
foto: 211109 Onoda B.jpg

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina