Dit is een archief item!

Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket. Ontdek hier hoe we te werk gaan.

Film Fest Gent On Tour
Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in cc Binder in Puurs en cc Ter Dilft in Bornem.

Deze keer wordt de vertoning gevolgd door een nagesprek tussen filmcriticus Patrick Duynslaegher en regisseur Sebastian Meise dat plaatsvond tijdens Film Fest Gent 2021.


Grosse Freiheit

Tien jaar na zijn langspeeldebuut Stilleben legt de bekroonde Oostenrijkse regisseur Sebastian Meise het tragische lot van homoseksuelen in naoorlogs Duitsland bloot.

Hans wordt van Auschwitz overgebracht naar een Duitse gevangenis, waar hij de komende jaren steeds naar zal terugkeren. Zijn misdrijf? Hans is homoseksueel, een strafbaar feit volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek. Zijn enige houvast is celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar. De afkeer tussen beiden maakt gaandeweg plaats voor liefde.

De film werd grotendeels opgenomen in een in onbruik geraakte gevangenis in Maagdenburg. Een magnetische Franz Rogowski (Happy End, Transit) vertolkt de protagonist met bravoure, en zijn tegenspeler wordt al even innemend neergezet door Georg Friedrich. De hartverscheurende aanpak werpt vruchten af, zo blijkt uit de juryprijs die de film ten deel viel op het filmfestival van Cannes.

De film is de grote winnaar van Un certain Regard op het Festival van Cannes 2021 en is de officiële inzending van Oostenrijk voor de Oscars.

Oostenrijk/Duitsland, 2021, 116'
Regie:
Sebastian Meise
Met o.a. Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke

De volgende editie van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vindt plaats op dinsdag 16 november in cc Binder. De film wordt een maand op voorhand aangekondigd. Film Fest Friends krijgen het kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

Wanneer

  • di 19 oktober 2021
    van 20 uur tot 21.56 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
CC Ter Dilft
Alle activiteiten
foto: 211019 Grosse Freiheit B.jpg
foto: 211019 Grosse Freiheit B.jpg

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina