Dit is een archief item!

Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket. Ontdek hier hoe we te werk gaan.

Frances McDormand (Fargo en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) won terecht de Oscar voor beste actrice voor haar rol als Fern in Nomadland. Na een economische terugval besluit ze als moderne nomade met haar camper over de Amerikaanse prairie te trekken. Als snel blijkt dat ze niet de enige is die rondtrekt, van seizoensjob naar seizoensjob.

De Chinees-Amerikaanse regisseur Chloé Zhao kiest voor een langzame aanpak dat het leven van oude, verstoten en vergeten mensen belicht. Haar benadering voelt bijna als een soort documentaire, helemaal aangezien de film vol zit met echte nomaden, geen acteurs (zoals Linda May & Swankie). Het feit dat deze niet-acteurs zo geloofwaardig, sympathiek en oprecht overkomen maakt het eindresultaat nog indrukwekkender.

Nomadland was genomineerd voor 6 Oscars en won die voor beste film en beste regie. Frances McDormand won met dit drama de Oscar voor beste actrice. De film kreeg ook de Gouden Leeuw op het festival van Venetië.

VS, 2020, 107'
Regie: Chloé Zao
Met: Frances McDormand

Wanneer

  • di 12 oktober 2021
    van 20 uur tot 21.47 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten
foto: 211012 Nomadland B.jpg

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina