Dit is een archief item!

Update 24/01! We kregen het bericht dat acteur Rashif El Kaoui vandaag positief getest werd op corona. De voorstelling woensdag 26/01 gaat dus al zeker niet door. We contacteren iedereen eerstdaags i.v.m. een eventuele nieuwe datum en/of terugbetaling van de tickets. 

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri (door David Van Reybrouck).

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Hij werkt als chauffeur in de Brusselse metro. In het boek praat Mohamed over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg (inter)nationale aandacht. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd.

De theaterbewerking doet dat niet minder. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

Er is een nagesprek met Saloua Hassani en Rashif El Kaoui.

Update 16/11/21: door agendaproblemen wordt Amara Reta op woensdag 26/01/22 vervangen door Saloua Hassani.

Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket. Ontdek hier hoe we te werk gaan.

Wanneer

  • wo 26 januari 2022
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 14,00 (Vriendenpas: € 12 | -19 tarief: € 7 | Kansentarief: € 2,8 | Kansentarief -19: € 1,4 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten
foto: 220126 Een Jihad van Liefde Saloua Hassani (c) Lukas Stevens

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina