Update 22/10: Om geluidsoverlast van/voor de voorstelling op zondagnamiddag op het Cardijnplein te vermijden, starten we het concert zondag 24/10 een kwartier later, dus om 15.15 uur!

Het nieuwe orgel van de centrumkerk van Bornem is ondertussen wereldwijd bekend. Het werd in 2013 gebouwd door de Belgische orgelbouwer Dominique Thomas en is van een uitzonderlijke schoonheid waar de muziek van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten voortreffelijk tot zijn recht komt. Organisten uit binnen- en buitenland komen reeds vele jaren dit instrument bespelen en bewonderen. Reden te meer om dit orgel opnieuw te laten schitteren tijdens de orgelzondagen: vier unieke, zomerse, orgelconcerten door top-organisten, nu in combinatie met andere musici en zangers. 

In 2019 nam Bart Jacobs samen met het barokorkest Les Muffatti een CD op in de centrumkerk in Bornem. Deze kende een daverend succes in het klassieke muzieklandschap en behaalde internationale prijzen zoals de Franse Diapason d’or de l’année 2019 en de Klara-prijs voor Beste klassieke cd 2019.
Twee jaar later keren Les Muffatti en Bart Jacobs terug naar dezelfde plaats en het orgel waar deze cd werd opgenomen. De rijkelijke klankkleuren van het Bornemse Thomas-orgel, in combinatie met de voortreffelijke strijkers van Les Muffatti maken van deze uitvoering een uniek gebeuren en brengen Bachs Dresdner Konzert van 1725 weer tot leven!

Geniet nog een laatste maal in Bornem van dit programma met virtuoze concerto’s voor orgel en orkest van J. S. Bach.

Bart Jacobs, orgel 
Les Muffatti, barokorkest 

Dit is een externe organisatie, de Ter Dilft-voordelen gelden niet bij dit concert.

OPGELET: de parking op het Kardinaal Cardijnplein zal niet toegankelijk zijn. Maak gebruik van de randparkings in de Achterweidestraat, Dr. De Putterplein of aan het station van Bornem.

Wanneer

  • zo 24 oktober 2021
    van 15.15 uur tot 16.15 uur

Waar

naam
Kerk Bornem
adres
Kardinaal Cardijnplein2880 Bornem

Prijs

€ 15,00
Alle activiteiten
foto: TE GAST B.jpg

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Laatste tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina