Dit is een archief item!

Tijdens onze Shelter Sessies ontvangen we jullie graag in de binnentuin van Ter Dilft.
Allemaal 100% in openlucht (maar overdekt!), gemoedelijk, laid back én veilig.

Ken je dat ook? Dat curieuze gevoel als ‘oudere’ dat je er niet meer toe doet, dat je rol uitgespeeld is, dat je overbodig bent, dat je mag gaan? Als jong gepensioneerde roept Van Bendegem in zijn recent verschenen boek Wijs, grijs en puber op tot verzet, tot burgerlijke ongehoorzaamheid van de verworpen senior! 
 
Want wat betekent het om een ‘senior’ te zijn in onze moderne samenleving? Al te vaak wordt deze vraag door ‘niet-senioren’ beantwoord en al te vaak wordt een passief beeld gepresenteerd. In deze lezing krijgen we een ‘contraire’ visie: de senior als wijze puber. Wijs door de ervaring, puber door de mentale en lichamelijke veranderingen en aanpassingen. Maar ook ‘opstandig’, wat leidt tot een actief mensbeeld. 

Jean Paul Van Bendegem is wiskundige, filosoof en hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie. Samen met collega Ignaas Devisch is hij wekelijks te zien in Doordenkers op Iedereen Beroemd (Eén). 

Voor iedereen die ouderdom als discriminerend ervaart en dus is een term, naast seksisme en racisme gepast, namelijk ‘grijsisme’. “Ouwe, laat zitten, dit kan je niet meer begrijpen!”,“Kijk eens aan, een grijsist!”. - Jean Paul Van Bendegem

www.jeanpaulvanbendegem.be 

CC Ter Dilft is een UiTPASpartner. UiTPAS Bornem is een spaar-en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Bornem. Kom je langs? Vergeet dan zeker je UiTPAS niet en spaar een punt door deel te nemen aan deze activiteit.

Wanneer

  • ma 14 juni 2021
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Binnentuin Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | Kansentarief: € 1,2)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten
foto: ShelterSessies B versie 2.jpg

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina