Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari is het Week van de Belgische Muziek en richten we samen met verschillende spelers de spotlights op muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Daarom worden in heel het land tal van acties en initiatieven op poten gezet.

Ook Ter Dilft draagt graag zijn steentje bij en zet op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 februari enkele Belgische topmuzikanten in the picture via een livesessie of livestream vanuit onze schouwburg.

Vrijdag 12/02/2021: Teen Creeps (GRATIS livesessie)

De jonge indierockers van Teen Creeps brachten na hun eerste succesalbum Birthmarks - dat viersterrenrecensies aan elkaar reeg - net hun tweede album Forever uit.

Daarop klinkt de Gents-Hasseltse band minder kwaad, maar even intens als vroeger. 'De vorige plaat was vooral ingegeven door frustratie, nu heb ik mij bij dingen leren neerleggen', zegt zanger-bassist Bert Vliegen. Ook muzikaal gaat de voet wat vaker van het gaspedaal. Forever klinkt minder gejaagd en meer gelaagd dan zijn voorganger. Melodieuzer ook. 'Ik vermoed dat we wat meer mellow geworden zijn, of gewoon wat ouder', lacht gitarist (en Bornemenaar) Joram De Bock.

Over het hele album hoor je nog altijd echo’s van nineties bands als Dinosaur Jr, Jawbreaker en Sonic Youth. Ramses Van den Eede (drums): 'Die invloeden zitten in ons DNA. Dat gaat er niet meer uit. We bouwen verder op de “traditie” van die bands.'

www.teencreepsband.be 

Concert gemist? Bekijk hier de livestream.

Wanneer

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Alle activiteiten
foto: Logo WvdBM paars B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina