Dit is een archief item!

Speelman heeft in deze coronatijden niet stilgezeten. Trots presenteren ze Pluche 2.0, een live voorstelling in het theater mét de knuffels van de kinderen. De kinderen zitten echter niet in de theaterzaal maar volgen de voorstelling via een (groot) beeldscherm in de klas of op school!

De Ursus adulans ad dormiendum - vrij vertaald Knuffelbeer of Knuffel - bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic. Maar voor het overgrote deel (95%) uit… pluche! Speelman onderzoekt waarom deze knuffels nu zo belangrijk zijn voor hun jonge vrienden… is er misschien meer aan de hand?

Pluche 2.0 jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt het jonge publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die knuffels bezorgen ze aan de school en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap. Na de voorstelling krijgen de peuters en kleuters hun knuffel uiteraard ongehavend terug, al zullen ze hem nét ietwat anders bekijken.

Pluche 2.0  is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming… maar vooral over fantasie. Veel fantasie!
Met: Stan Reekmans en Tineke Caels.

Praktische info en de lesmap kan je onderaan in de downloads vinden.

Deze voorstelling vraagt wel wat praktische en technische organisatie vanuit de school. Vanuit het cultuurcentrum en het gezelschap proberen we natuurlijk maximaal te ondersteunen. Je kan ons evt. hierover contacteren via scholen@terdilft.be

Een samenwerking met cc Binder.

www.speelmanvzw.be

Donderdag 21/01 om 10 en 14 uur
Streaming in de klas/school
Voor 1ste, 2de en 3de kleuterklas (niet voor instapklasjes)
Maximum 4 scholen/klassen per voorstelling.
5 euro

Reserveren voor deze voorstellingen kan tot vrijdag 15 januari 2021 via scholen@terdilft.be. Inlichtingen bij Manou Boeykens (secretariaat), 03 293 28 02 of Bart Wauters (programmatie), 03 890 69 37.

Wanneer

  • do 21 januari 2021
    van 10.15 uur tot 10.55 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina