Dit is een archief item!

De Duitse universiteit in Caïro (GUC) organiseert om de twee jaar een wedstrijd die de 100 beste posterontwerpen uit de Arabische wereld selecteert. Elke ontwerper die het Arabische schrift gebruikt of voor een Arabische klant werkt, kan deelnemen. De jury bestaat uit professionele, onafhankelijke ontwerpers en academici uit de hele Arabische wereld.

Eind 2020 werd de selectie gemaakt voor de derde editie. Die telde 2150 inzendingen, maar liefst 600 meer dan de vorige. Hét bewijs dat de uitstraling van deze wedstrijd alsmaar groeit.

De winnende posters worden samengebracht in een tentoonstelling die door de Arabische staten reist en nu voor de eerste keer naar Europa komt. Van Abu Dhabi recht naar Bornem!

We stellen deze oosterse juwelen coronaproof op: een deel buiten op het Cultuurplein, een deel binnen. Je kan er niet naast kijken.

Er zijn ook 9 posters te ontdekken die gebruik maken van augmented reality. Via een app op je smartphone komen de beelden tot leven!

In normale tijden hadden we deze expo met de nodige toeters en bellen geopend. Dat ging nu niet, maar we ontvingen wel de Tunesische Belg en 'Tamino avant-la-lettre' JAWHAR op ons podium. Bekijk het volledige concert hier.

En als je dan toch in Ter Dilft bent, passeer dan eens in de bib. Daar vind je kunstwerken van Mohammed Abuolba, die vanuit Gaza in Eikevliet belandde. 

Bib Bornem in samenwerking met cc Ter Dilft

www.100bap.com

Van 11.02 t.e.m. 14.03.2021

Iedere dag vrij te bezoeken van 14 tot 20 uur, op zaterdag van 9 tot 12 uur, op zondag gesloten. Het gedeelte buiten is natuurlijk dag en nacht te bezoeken.

Respecteer tijdens je bezoek de geldende corona-maatregelen aub:

- draag een mondmasker
- hou 1,5 meter afstand van andere bezoekers
- kom met je eigen bubbel of maximum 4 tesamen
- in de Ruimte (verdieping -1) mogen maximum 20 personen

Wanneer

  • do 11 februari 2021
    t.e.m.
    zo 14 maart 2021

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten
foto: TD_MM_VlaanderenVerbeeldingwerkt B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina