Dit is een archief item!

Wegens de plotse sluiting van de Vlaamse bioscopen door de gevolgen van corona, is de release van DRUNK uitgesteld.

‘Als Churchill op een ontbijt van whisky een wereldoorlog kan winnen.’

Martin (Mads Mikkelsen), ooit de pienterste leraar van de middelbare school, is nu een uitgebluste man. Hij is nauwelijks aanwezig in de lessen – zo erg zelfs dat leerlingen en ouders willen ingrijpen – en zijn huwelijk loopt langzaamaan op de klippen. Tijdens een gezellige drink overtuigen zijn drie naaste collega’s de geheelonthouder om met hen mee te bingedrinken. Ze worden alsmaar meer geïntoxiceerd en de stoorzender van de groep Nikolaj vertelt hen over een obscure filosoof die beweerde dat mensen niet met genoeg alcohol in hun bloed geboren zijn.

Drunk is de twaalfde langspeler van regisseur Thomas Vinterberg, die zich met Festen en Jagten al een krak toonde in het schetsen van groepsdynamieken. Het resultaat is een luidruchtige én ontnuchterende tragikomedie over hoe mannen omgaan (of niet omgaan) met ouder worden. Het is tevens een intrigerende, vinnig geregisseerde studie over de – positieve en minder positieve – effecten van de drankcultuur op het dagelijkse leven. Vinterberg is in grote vorm, net zoals de Deense sterrencast met Mads Mikkelsen op kop. Een ontnuchterende ervaring.

De donkere komedie opende de 47ste editie van Film Fest Gent (13-24 oktober) en werd er bekroond met de Canvas Publieksprijs.
Vinterberg oogstte met de film ook veel lof op het filmfestival van Cannes en heeft een succesvolle wereldpremière achter de rug in Toronto.

Denemarken, 2020, 115’
Regie: Thomas Vinterberg
Met: Mads Mikkelsen, Maria Bonnevie, Thomas Bo Larsen e.a.

... een prachtige film die naast ‘Festen’ en ‘Jagten’ tot zijn allerbeste werk mag worden gerekend. ... Hoe geweldig is het niet, hoe ontroerend ook, om uitgerekend in deze tijd van lockdowns en quarantaines een film te zien die zegt: vier het leven, want het is sterker dan de dood.- ★★★★ Humo

Het staat buiten kijf dat hoofdrolspeler Mads Mikkelsen en zijn collega’s naar goede gewoonte onweerstaanbaar zijn. - De Tijd

Wanneer

  • di 08 december 2020
    van 20 uur tot 21.55 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas 20/21: € 5 | -19 tarief: € 3 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen
Deel deze pagina