Bouwvakker Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?

Vintage Verhoeven is de bloederige verpakte maatschappijkritiek en de heerlijk sarcastische humor (‘Consider this a divorce!’). Met Sharon Stone als Schwarzeneggers echtgenote met dubbele agenda en Michael Ironside als de heerlijke snoodaard Richter. Naast de topcast was ook Paul Verhoeven, die voor Total Recall al Robocop draaide, gegeerd wild in Hollywood.

De 4K-restauratie, vanaf het originele 35mm-negatief, besteedde extra aandacht aan de continuïteit van de special effects. Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects. 

Paul Verhoeven over de restauratie: 'Ik heb net de 4K-presentatie van mijn film gezien en het is absoluut geweldig wat Studiocanal en het restauratieteam hebben gedaan. Je ziet zoveel details dat het driedimensionaal lijkt. Bravo!'

VS, 2019, 113’
Regie: Paul Verhoeven
Met: Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone e.a


Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in cc Binder in Puurs en CC Ter Dilft in Bornem. De vertoning wordt telkens op alle locaties vooraf gegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

De volgende editie van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vindt plaats op 15 december 2020 in CC Ter Dilft. De film wordt een maand op voorhand aangekondigd. Film Fest Friends krijgen het kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

Wanneer

  • di 17 november 2020
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
cc Binder
adres
Forum 92870 Puurs
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina