Dit is een archief item!

Steracteurs Willem Dafoe (Platoon, Shadow of the Vampire)  en Robert Pattinson (Harry Potter, Twilight, Cosmopolis, High Life) vertolken de twee behaarde zeebonken Wake en Winslow die de vuurtoren bemannen op een klein eiland voor de kust van de Amerikaanse staat Maine anno 1890.

Vuurtorenwachter Wake steekt elke avond het licht van de toren aan terwijl Winslow enkel klusjes mag doen. Al snel beginnen het klimaat, de eenzaamheid, de ontbering en de lawaaierige zeemeeuwen de geïsoleerde mannen parten te spelen. Verbeelden ze zich dingen of duiken er echt vreemde wezens op? En kunnen de twee elkaar wel vertrouwen? Winslow is een gesloten man met een duister geheim, Wake een ruwe kerel die zijn imago van stoere zeeman wat te nadrukkelijk koestert en uiteindelijk niet minder mysterieus blijkt.

The Lighthouse start quasi documentair als een schijnbaar realistische strijd tegen de elementen en het isolement. Maar wanneer het decor onwerkelijker wordt verandert de uithoudingsstrijd in een inwendig gevecht, een ongelijke strijd tegen de waanzin.

VS, 2019, 109’
Regie: Robert Eggers
Met o.a. Willem Dafoe en Robert Pattinson

Bron: dewereldmorgen.be. Lees hier de volledige recensie.

Wanneer

  • di 13 oktober 2020
    van 20 uur tot 21.49 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas 20/21: € 5 | -19 tarief: € 3 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina