Dit is een archief item!

Update 9/11/2020: Omwille van de nieuwe maatregelen wordt deze cursus/workshop jammer genoeg geannuleerd! Alle ticketkopers worden eerstdaags persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Vrouwen gebruiken gemiddeld 12 cosmeticaproducten per dag met 168 verschillende ingrediënten. Bij mannen komt dit op de helft. Zelfs als je niet veel verzorgingsproducten gebruikt, kom je elke dag in aanraking met zo een 100 stoffen waarvan je de naam niet kan uitspreken. Dan maar hopen dat ze niet schadelijk zijn?  

Ondanks de strenge cosmetica-wetgeving in Europa, zitten er nog steeds grondstoffen in onze verzorgingsproducten waarvan de veiligheid voor onze gezondheid in vraag wordt gesteld. En dan hebben we het nog niet over de negatieve impact op onze planeet. 

Cosmeticaproducenten zijn meesters in het misleiden van de consument. Ze spelen in op de groeiende vraag naar natuurlijke verzorgingsproducten, met heel wat greenwashing tot gevolg ( = doen alsof een product beter is voor de huid en de planeet terwijl hier in werkelijkheid niets van aan is). Begrippen zoals natuurlijk, clean en hypo-allergeen zijn namelijk niet gereguleerd en worden in het wilde weg gebruikt. Komt jouw haar ook recht van zo’n misleidende marketingstrategieën? 

Marion verdiepte zich in deze materie en kwam tot heel wat schokkende ontdekkingen. Haar missie is om deze kennis te delen en zo mensen te helpen bij hun zoektocht naar Clean Cosmetics. Weet wat je smeert!  

Wat mag je verwachten? 

- Marion vertelt over haar visie: zorg voor de huid én de planeet staan centraal.  
- Leer hoe je een ingrediëntenlijst kan ontleden. 
- Kom te weten welke ingrediënten je beter vermijdt en krijg een handig lijstje mee naar huis.
- Wat houdt betrouwbare cosmetica in, hoe kan je ze herkennen en waar kan je ze vinden.  
- We nemen enkele ingrediëntenlijsten onder de loep.  
- We gaan zelf aan de slag! Je krijgt een volwaardige, kwaliteitsvolle en natuurlijke bodycrème     van Smoet mee naar huis die je zelf personaliseert met enkele actieve bestanddelen.  

Begeleiding: Marion Maakt 

WO 16.12 - 19.30 tot 21.30 UUR 
35 euro 
Maximum 15 deelnemers 

www.marionmaakt.be

 

Wanneer

  • wo 16 december 2020
    van 19 uur tot 22 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 35,00

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina