Dit is een archief item!

Update 24/08/20: Deze voorstelling wordt uiteindelijk geannuleerd! Er komt geen nieuwe datum in het seizoen 2020-2021.

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Deze keer geen monoloog, maar een dialoog. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Jean-Paul & Simonne waren publieke intellectuelen en iconische rolmodellen die het sociale, politieke en filosofische denken van een hele generatie bepaald hebben.

Het existentialisme zoals het door hen werd belichaamd en uitgedragen was niet minder dan een heuse hype in Europa in het midden van de 20ste eeuw.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? Waarom zijn we ‘gedoemd tot vrijheid’? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel? In Sartre & De Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie.

20 - 17 euro
-19 jaar: 10 euro

www.stefaanvanbrabandt.com

Omwille van de coronamaatregelen kan je momenteel nog geen tickets bestellen of inschrijven voor deze activiteit. Van zodra we voldoende zekerheid hebben i.v.m. deze activiteit, start de ticketverkoop. We houden iedereen op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en sociale media. 

Wanneer

  • do 29 april 2021
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen
Deel deze pagina