Dit is een archief item!

Update 12/03: omwille van de huidige coronamaatregelen wordt dit concert geannuleerd. 

Tijdens de 19de en 20ste eeuw ontstond tussen de verschillende Europese landen een wonderbaarlijke kruisbestuiving, die resulteerde in enkele van de mooiste parels van ons muziekrepertoire. België kent hierin een bijzondere positie: gekneld tussen Frankrijk en Duitsland ontstaat een unieke Belgische stijl, met invloeden van beide buurlanden.

De Vlaamse Peter Benoit, oprichter van Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, trok op studiereis naar Duitsland, waar hij zijn enige strijkkwartet vervolledigde in München. Het werd een groot succes: zijn muziek werd vergeleken met die van grootmeesters zoals Haydn en Mozart.

De Waalse Lekeu trok dan weer naar het Conservatorium van Parijs. Niet alleen de Franse componisten beïnvloedden zijn pen, ook Richard Wagner werd een voorbeeld voor zijn schrijven. Naar verluidt was Lekeu zo onder de indruk van zijn muziek, dat hij flauwviel tijdens een voorstelling van Tristan und Isolde in Bayreuth.

Wie denkt aan Franse muziek van de 20ste eeuw, komt al gauw terecht bij de eigenwijze impressionist Claude Debussy. Hij schreef net zoals Benoit maar één strijkkwartet. Zijn stijl, die tot stand kwam door een smeltkroes van invloeden, doet ons denken aan jazz en wegdromen naar exotische landen.

De musici
Wolfram Van Mechelen: viool
Ludovic Bataille: viool
Rhea Vanhellemont: altviool
Pieter-Jan De Smet: cello

LAUREATEN SUPERNOVA

Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles. Jaarlijks worden twee ensembles bekroond. Het is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naambekendheid en speelkansen geeft, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière.

CC Ter Dilft en CC De Ster nodigen je uit om beide laureaten aan het werk te zien.

www.supernovaclassic.be

16 -14 euro
-19 jaar: 8 euro

www.desguinkwartet.be

Omwille van de coronamaatregelen kan je momenteel nog geen tickets bestellen of inschrijven voor deze activiteit. Van zodra we voldoende zekerheid hebben i.v.m. deze activiteit, start de ticketverkoop. We houden iedereen op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en sociale media. 

Wanneer

  • zo 25 april 2021
    van 11 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
Kasteel d'Ursel
adres
Wolfgang d'Urselstraat 92880 Bornem

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina