Update 01/12/20: Omwille van de nieuwe coronamaatregelen wordt deze voorstelling geannuleerd!
Alle tickets worden terugbetaald: iedereen wordt eerstdaags gecontacteerd.

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri (door David Van Reybrouck).

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Hij werkt als chauffeur in de Brusselse metro. In het boek praat Mohamed over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg (inter)nationale aandacht. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd.

De theaterbewerking doet dat niet minder. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

Er is een nagesprek met Hans Van Cauwenberghe.

El Bachiri ontving in 2019 de Konstanzer Konzilspreis. Deze Duitse prijs wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa. Op voordracht van Herman van Rompuy, oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad, ging de prijs dit keer naar El Bachiri. 

De theaterversie gaat verder waar het bekroonde boek van Mohamed El Bachiri eindigde. ... Het levert een sober, mooi en doeltreffend theaterstuk op. - Tip van De Standaard Weekblad

14 - 12 euro
-19 jaar: 7 euro
www.rataplanvzw.be

Wanneer

  • wo 06 januari 2021
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 14,00 (Vriendenpas 20/21: € 12 | -19 tarief: € 7 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina