Dit is een archief item!

Deze film wordt jammer genoeg geannuleerd. Tickets worden terugbetaald.

We contacteren iedereen persoonlijk i.v.m. terugbetalingen. Het is momenteel zinloos zelf te mailen of te bellen. Alvast bedankt voor jullie begrip en geduld. We wensen iedereen veel liefde en solidariteit in tijden van corona!

Dertig jaar na de genocide in Guatemala wordt ex-generaal Enrique Monteverde schuldig bevonden aan medeplichtigheid. Wanneer hij tijdens het proces in elkaar zakt en met spoed naar het ziekenhuis moet, vervalt het vonnis. In een poging te ontsnappen aan een uitzinnige menigte demonstranten, sluit Monteverde zich samen met zijn vrouw, dochter en personeel op in zijn landhuis. De komst van een nieuwe dienstmeid leidt tot een opeenvolging van huiveringwekkende gebeurtenissen.

Na de bekroonde films Ixcanul (2015) en Temblores (2019) speelt Jayro Bustamante’s derde prent zich opnieuw af in Guatemala. De film is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse legende van la llorona, de ‘huilende vrouw’ die in een vlaag van wanhoop haar eigen kinderen vermoordde. Als straf doolt ze tot het einde der tijden rond, op zoek naar haar zoontjes. Bustamante, die gekend staat om zijn ingetogen stijl, verbindt de mythe aan de toestand in het huidige Guatemala. Wat start als een verhaal over uitbuiting en oorlogsgeweld evolueert geleidelijk tot een magisch-realistische horrorprent.

FR/GT, 2019, 97’

Regie: Jayro Bustamante

Met o.a. Maria Mercedes Coroy, Sabrina de la Hoz, Julio Díaz…

Door de politieke geschiedenis van zijn land aan te lengen met een snuifje spookhuishorror levert Jayro Bustamante een meesterwerkje af – ★★★★ De Morgen

Bustamante houdt de horrorelementen gedempt, waardoor ze des te dreigender over de film hangen - ★★★★ De Standaard

Koop je tickets online: snel, gemakkelijk en zonder aanschuiven aan de kassa!

Wanneer

  • di 14 april 2020
    van 20 uur tot 21.37 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (-19 tarief: € 3 | Vriendenpas 19/20: € 5)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina