Dit is een archief item!

Fotografie is schrijven, schilderen met licht.

Met het oog van een schilder richt Dirk Beyens zijn focus op onderwerpen waaraan we achteloos voorbijgaan. De lichtinval, het spel van licht en donker, reflecties, transparantie, het ontdekken van vreemde details, schakeringen in kleur… trekken zijn aandacht. Zijn onderwerpen worden aan hun omgeving onttrokken waardoor de sporen van de realiteit worden gewist.

Hij wil schoonheid tonen. Hij gaat op zoek naar esthetiek op plaatsen waar je het niet verwacht. Maar zijn foto’s moeten meer zijn dan mooie schilderijtjes, ze moeten prikkelen en ontroeren.

De stilte wordt visueel vastgelegd. De stilte is zijn vriend. Krachtiger dan woorden. De kunst van het zwijgen. De kunst van het weglaten.

Het is alsof hij de wereld met half gesloten ogen bekijkt waardoor deze mooier lijkt. Het aller lelijkste blijft verborgen en toegedekt. Onvolmaaktheden, krassen, schrammen en vlekken vervagen maar blijven als littekens toch steeds aanwezig.

Vervreemding, leegte, het onzichtbare, het ongrijpbare, het onverstaanbare… zijn thema’s die steeds weerkeren.

Verder hoeft zijn werk geen boodschap uit te dragen. Zelf vindt hij het niet nodig om de betekenis van zijn foto’s te willen doorgronden. Ze zijn wat ze zijn, zoals spiegels die leegte reflecteren en stilte oproepen. Zoals puzzels die nooit opgelost kunnen worden. Woordloos.

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Ter Dilft is gesloten van op 01.11 en 02.11.

Wanneer

  • do 07 oktober 2021
    t.e.m.
    ma 08 november 2021

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina