Dit is een archief item!

Hans Versmissen volgt als documentair fotograaf randonneurs en ultraracers, mannen en vrouwen die op de fiets ongewoon lange afstanden afleggen.

Stray Dogs verhaalt over de drang om erop uit te trekken, om op avontuur te gaan, om te ontsnappen van een uitgetekend parcours.

Voor enkele protagonisten van Stray Dogs mag je dat parcours letterlijk nemen. Zij koersten in wedstrijden, tussen linten en nadars. Nu nemen ze deel in ultra-races van duizenden kilometers, weg van de afgebakende rondjes of trekken in hun eentje de wijde wereld in.

Anderen fietsten voorheen meer recreatief of als wielertoerist. Het zondagse rondje met de makkers. Misschien al eens een Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Allemaal koesteren ze een grote liefde voor de fiets, het actieve buitenleven en de vrijheid. Ze willen over nieuwe wegen rijden, andere streken, landen, continenten verkennen en hun eigen fysieke en mentale grenzen aftasten. Ze willen even ontsnappen van het uitgetekende parcours, dat we als moderne mens vaak zomaar afmalen. Ze willen intens leven.

Off the beaten track is een prelude. Het speelt zich af op grenzen. De grens tussen gaan fietsen en heel ver fietsen. De grens tussen gekende en nieuwe wegen. De grens tussen weten wat komt en het avontuur tegemoet treden.

Het gaat ook over het overwinnen van angsten. Angst voor het onbekende. Angst voor gevaren. Angst voor wat zou kunnen mislopen. Angst voor een razende straathond misschien.

Laat je inspireren door Stray dogs. Off the beaten track, een project van Hans Versmissen en Cumulus Company.

Met dank aan alle fietsers, randonneurs, bikepackers en racers voor hun gulheid, ook op momenten van complete uitputting en vermoeidheid. Dank aan organisatoren en race directors om mij mee te nemen en kennis te laten maken met deze schitterende wereld van randonneuring en ultra-cycling.

www.cumuluscompany.be

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Wanneer

  • wo 10 november 2021
    t.e.m.
    ma 06 december 2021

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina