Dit is een archief item!

Wat Gerda boeit in fotografie is het (toevallig) ontdekken en vastleggen van het ongewone gewone, de schoonheid in het banale. Ze werkt graag rond één bepaald thema, maar speelt ook met toevallige associaties van foto’s (vorm, kleur, onderwerp…).
Deze reeks ontstond na een bezoek in april 2017 aan een ‘brocante’ in het ‘quartier du Mieux-Être’, een sociale woonwijk in het noorden van Frankrijk. Tot haar verwondering ontdekte ze er reuzegrote foto-affiches op de gevels van de huizen, gehavend door weer en wind en deels afgescheurd.
De volgende twee weken kwam ze regelmatig terug op deze plek om foto’s te maken.
Uit gesprekken met enkele kinderen, met de postbode en anderen bleek dat dit foto-project bewoners van de buurt afbeeldde. Na contact met de gemeente vernam ze dat dit een project van de stad Marquise was om de bewoners van deze buurt in de kijker te zetten: een tentoonstelling Têtes d’Affiches (54 portretten van 1,80 x 1,30 m) die opende in september 2016.
Amper 6 maanden later was dit prachtige sociale project, blootgesteld aan regen en wind, gedoemd te verdwijnen door de tand des tijds. Een symbool van de vergankelijkheid. Deze foto’s zijn een laatste stille getuigenis van een ondertussen volledig verdwenen project.

https://www.flickr.com/photos/137832030@N06

https://www.instagram.com/gerdapostelmans

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Wanneer

  • wo 05 februari 2020
    t.e.m.
    ma 02 maart 2020

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina