Dit is een archief item!

Zeven decennia na het aannemen van de Universele Verklaring worden mensenrechten nog altijd vanuit allerlei hoeken en op allerhande manieren uitgedaagd. Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen, neemt de handschoen op en presenteert vol overtuiging het alternatief.

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens verscheen Het recht om mens te zijn van Wies De Graeve. In zijn boek houdt hij een persoonlijk pleidooi voor mensenrechten. Hij gidst de lezer langs zeven concrete thema’s om te illustreren dat mensenrechten geen hol of theoretisch concept zijn, maar wel een geschikt moreel kompas om de weg te effenen voor meer rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid.

Op 4 december komt hij erover vertellen in de bib, niet toevallig aan de start van de maand van de wereldwijde Schrijfmarathon van Amnesty International, waar ook de Bornemse bib aan meedoet. Ieder jaar in december worden er een maand lang miljoenen brieven en kaartjes voor 10 mensen in nood geschreven, met slechts één doel voor ogen: hun leven veranderen.

Praktisch
De lezing zelf start om 20 uur, maar vanaf 19 uur is iedereen al welkom om brieven te schrijven voor de Schrijfmarathon. De dienst Mondiaal Beleid van de gemeente trakteert de deelnemers op een gratis fairtrade drankje. Onder de aanwezigen verloten we op de avond zelf 10 boeken van boek Het recht op mens te zijn van Wies De Graeve.

Een samenwerking van de Bornemse bib en de dienst Mondiaal Beleid.

Wanneer

  • wo 04 december 2019
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina