Dit is een archief item!

Anaïs vindt het belangrijk om elke dag ‘momenten’ vast te leggen. Ze is altijd opnieuw onder de indruk van hoe licht, vorm en beweging iets kunnen creëren. Haar camera draagt ze overal met zich mee en ze maakt intuïtief beelden van alles wat ze interessant vindt. Anaïs werkt ook graag met beelden die meerduidig zijn of toch deze illusie opwekken. Net als poëzie, moedigt haar werk de kijker aan om er in rond te dwalen. Hij wordt aangemoedigd om de beelden te overdenken en zijn eigen ideeën in de scènes te projecteren.

Anaïs werkt voornamelijk analoog en experimenteert graag met vervallen filmrolletjes. Er bestaat natuurlijk altijd het risico dat er niets op het beeld te zien zal zijn, of dat het er helemaal anders uitziet dan gewenst. Maar meestal blijft ze verwonderd door het onverwachte boeiende resultaat. Doorgaans gebruikt ze een midden-formaat camera, omdat ze zich met dit type camera beter kan concentreren op het elimineren van objecten die storend zijn in een beeld. Daarom verkiest ze ook voornamelijk zwart-wit, want kleur kan soms een storende factor zijn, die de essentie van het beeld wegneemt.

In bepaalde reeksen, zoals ook in de reeks Letting go of holding on komt wel kleur terug maar dan op een heel subtiele manier en in dezelfde kleurtonen, zodat het één geheel blijft.

De reeks Letting go of holding on (2018) gaat over angst. Sinds lang interesseert Anaïs zich voor het thema en vooral voor het grote taboe dat daar rond hangt. Uiteindelijk wordt iedereen  geboren met angst. Het beginpunt was Wim, iemand die kampte met een angststoornis. Na lange en interessante gesprekken bracht dit haar op een ander pad, namelijk terug naar haar familie. In deze reeks toont Anaïs portretten van haar ouders, broer en zelfportretten die ze combineert met landschap-en natuurbeelden.

Van 6 november tot 2 december

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

www.anaislesy.com

Wanneer

  • wo 06 november 2019
    t.e.m.
    ma 02 december 2019

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina