Dit is een archief item!

Als fotograaf en kunstenaar heeft Stephanie Vandeput een voorliefde voor kitsch. In haar reeksen Notes on Kitsch onderzoekt ze wat er achter de wereld van glamour en glitter schuil gaat.

Grappig en glossy staan tegenover droef en melancholisch. Humor vormt een belangrijk onderdeel van haar fotografie. Verhalen vertellen met een knipoog. Zo zet ze de toeschouwer aan tot kritisch kijken zonder belerend te worden.

Het zijn kleurrijke en vrolijke taferelen met een zekere tristesse. Overal is er een unheimlich gevoel aanwezig. Je zou willen lachen maar toch voel je je ongemakkelijk als je er naar kijkt. Het zijn verslagen van de westerse wereld. Deze thema’s komen terug in heel haar oeuvre.

Bij de documentaire reeks Cruise ligt de nadruk op een wereld die gecreëerd wordt om de ‘echte’ wereld te vergeten. Vakantiegangers worden ondergedompeld in een pretpark van eten en amusement. De toeristen, decors en strandbeelden geven de kijker een glimp van de kitsch en het surrealisme van de cruise-wereld.

Van 9 oktober tot 4 november

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zondagen en op 09.10, 01.11, 02.11 en 03.11

stephanievandeputportfolio.weebly.com

Wanneer

  • wo 09 oktober 2019
    t.e.m.
    ma 04 november 2019

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina