Dit is een archief item!

Jan Pultau, een Vlaamse verhalenverteller uit Bornem, vocht jarenlang tegen de kwelduivel uit de fles en tegen dwingende gedachten die daar het gevolg van waren. Lang ging hij de strijd aan tegen torenhoge verwachtingen die hij zichzelf oplegde. Omdat hij dacht dat het zo hoorde. Tot het niet meer lukte.

In september 2013 nam hij afscheid van zijn dwingeland. Uit noodzaak. Vanaf dan veranderde alles. Langzaamaan verbleekte de cynische zwartkijker. De tijd die vrijkwam besteedt hij sinds dan aan het schrijven van verhalen. Over het leven of over hoe hij zenuwachtige emoties en twijfels blootlegt bij zichzelf.

Pultau schreef als blogger ondertussen al 180 korte verhalen, waarvan hij er in 2018 een aantal bundelde in een eerste boek dat hij ‘Ik denk denk ik’, noemde. In het najaar van 2019 komt zijn volgende bundel 'Gelogen waarheden' uit.

Op maandag 4 november vertelt Pultau in de bib over zijn alcoholisme en hoe het schrijven van kortverhalen voor hem de therapeutische uitlaatklep was die hij nodig had om de balans in zijn leven te herstellen. Hij neemt zijn eigen proces als voorbeeld en voedt zijn relaas met fragmenten uit zijn boeken.

Een lezing in het kader van Samen Veerkrachtig

Wanneer

  • ma 04 november 2019
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 5,00
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina